Klára Dydowicz |

Nová sezóna 2024/2025

Zhodnocení uplynulé sezóny, změny v A týmu Břidličné a co chce letos mužstvo dokázat? 

Odpovídá příležitostně hrající manažer týmu Marcel Cudrák.

Jak hodnotíš záchranu Břidličné v minulé sezóně? A celkově hodnotíš minulou sezónu jak? 

Myslím si, že je úspěch, že bude Břidličná hrát už třetí rok v řadě divizi. I přesto, že se každý rok objevujeme na chvostu, je to prestiž a jen to ukazuje kvalitu týmů, které v divizi hrají. Celkově v lokalitě, kde se nacházíme je těžké dostat sem kvalitní hráče, jelikož loni hráli v divizi čtyři týmy z okresu a my nemáme takovou základnu jako Krnov, Bruntál a Rýmařov. Jsme tedy nuceni sem tahat hráče z větších dálek-Opavsko, Olomoucko.  
Celkově byla loňská sezóna těžká. Podzim pro nás byl velké zklamání, měli jsme uhrát alespoň o 4 body víc. Zachránili jsme se však tři kola před koncem sezóny. Pro někoho možná třetí místo od konce špatný, my bereme, že jsme zvenku přivezli 13 bodů na jaře, uhráli jsme derby a netrápili jsme se celou sezónu. V rámci té naší polohy a možností a samozřejmě výkonů, které letos chceme změnit, si myslím, že umístění bylo spravedlivé.

Jaké proběhly letos změny v kádru? Kdo odešel, kdo přišel nový a co se od nich očekává? 

Těch změn je letos opravdu hodně. Ideálně bychom chtěli mít hráče dlouhodobé, ale to se nám pořád nedaří. Na hráče je tlak, aby pravidelně trénovali, něco se od nich očekává. Je potom problém, když se jim změní škola/práce, nestíhají a to obě strany nutí dělat změny. Samozřejmě odchody hráčů nejsou pouze ze strany hráčů, některé změny jsme rozhodli i my ve vedení. Všem hráčům však patří dík. Vždy jsem vděčný za všechny. 
Odešel Markovič, Togel, Bala, Kirschbaum, Můčka. Tyhle odchody nás mrzí, díky jejich pomoci se mohla uskutečnit záchrana týmu, takže jim přeji hodně úspěchů nadále. 
Nově příchozí hráče máme i z Bruntálu, který sestoupil do krajského přeboru. Jsou jimi bruntálští kmenoví hráči Blažek, Schwarz, Vojtík. Dále jsme přibrali Krywdu z Rýmařova a kmenového hráče Chvalkovic Galuse. Na zkoušku jsme vzali také mladíky Jana Kalužu a Jakuba Gorčíka, o kterých se ještě rozhodneme, zda je do kádru vezmeme. Dále přišel Zifčák ze Šternberka. 
Jednáme ještě o dvou stoperech: John McDonald Igbinoba z Krnova-což řešíme na poslední chvíli a Petr Heinzke z Chlebičova. 
Očekávání od nových hráčů je, že se pravidelně zapoji do tréninkového procesu a bude jim na klubu záležet, věřím že tyto důvody budou mít pak vliv na lepší vysledky. Věřím, že všichni hráči z Bruntálu budou velkým přínosem do kabiny. Já osobně hodně očekávám od Blažka, který si myslím, že má velký potenciál. Peťa Zifčák je fantastický tahoun na branku, má super tréninkovou morálku, takže věřím, že to bude obrovská posila. 

Snaha udržet se zase v divizi je jasná, ale jsou nějaké cíle na umístění v tabulce? 
Já jsem vždycky pokorný, pro nás bude důležité zůstat opět v divizi. Jestliže bude manšaft zdravý, kluci budou dobře trénovat, cílem je attackovat 10.místo. V krátkodobém měřítku bychom chtěli na podzim uhrát 20 bodů. 

Co čekáte od nově příchozích týmů do Divize F (Rýmařov, Pustá Polom, Nový Jíčín, Frýdlant n. Ostravicí, Petřvald)?
Myslím si, že byla škoda, že Rýmařov v loňské sezóně působil v Divizi E a ne u nás, takže jsem rád, že se vrátil. Nevím, co se od nich dá očekávat, taky záleží, jak budou zdraví. Pustá Polom je na papíře velice dobrý manšaft. Nový Jíčín je pro mě nečitelný, na podzim se trápili, jaro měli famózní. Frýdlant spadl ze třetí ligy, takže taky nevím, co úplně očekávat. Petřvald vím, že do toho šlape. Celkově si myslím, že se příchodem těchto týmů soutěž ještě zkvalitnila, ale to ukáže až čs.

Těšíte se na další derby s Rýmařovem? Utkáte se spolu kromě soutěže i v poháru MOL CUP. 
Osobně mám rád derby, ideálně ať se všichni zachráníme a derby je co nejvíc. Chci aby se rozhodovalo jen na hřišti, ať vyhraje lepší v daný moment a na konci ať si podáme ruce. Celkově mám ale derby rád, je fajn, že přijdou lidi, je to zajímá, takže se na to těším. MOL CUP pro nás není úplně priorita, abych byl upřímný, priorita je pro nás divize. Uvidíme, jak dopadla velmi krátká letní příprava, myslím si, že MOL CUP pro oba týmy bude taková generálka před prvním mistrákem sezóny. 

Břidličná doplatila na efektivitu. Soupeř nás nachytal, zlobil se trenér Lukášek

Břidličná z utkání s ambiciózním Bohumínem nevytěžila ani bod. Doplatila na chyby a špatnou efektivitu. Favorit si nakonec...

Břidličná sahala v Opavě po bodovém zisku. Rozhodl vyrovnávací gól, řekl Cudrák

Sahali po bodovém zisku, nakonec se ale fotbalisté Břidličné vrací z Opavy s prázdnou. Na hlavním stadionu Slezského FC Kovohutě...

Fotbalové soustředění pro nejmenší v Břidličné

V týdnu od 5. do 9. srpna se uskutečnilo fotbalové soustředění pro naše nejmenší kategorie. Malí fotbalisti narozeni roku 2015 a mladší...